20 september 2011

NEC – SCE3

 

Vragen

Waarom heeft Tarzan geen baard? Hoe is het met iemand als hij zich twee keer halfdood schrikt? Tijdens het diner van een knus Beunings gezin werden deze vragen ter tafel gebracht door de oudste zoon des huizes. Dat Erik deze vragen uitgerekend aan Sjoerd stelde bij het omkleden voor onze eerste competitiewedstrijd, kwam doordat Sjoerd de derde helft zou moeten missen, omdat hij met zijn vrouwtje een uitgestelde maaltijd ging nuttigen. Niet omdat Erik dacht dat onze doelman de antwoorden zou weten. Ons staat Sjoerds mislukte selectieronde van Twee voor Twaalf nog vers in het geheugen. Sjoerd probeerde met zijn bekende even flauwe als schunnige grapjes (iets met schaamhaar en Jane) de schijn nog op te houden, maar zijn schaapachtige blik verried zijn onwetendheid.

Vervelender was dat hij tijdens de wedstrijd dezelfde blik vertoonde, omdat hij de bal zes keer mismoedig uit het net moest halen. We speelden niet goed tegen een matige tegenstander, die we teveel ruimte gaven, ondanks de aanwezigheid van Paul, die een belangrijke vergadering had afgezegd om ons gehavende team aan te vullen. Jeroen had een gehavende knie, Casper een mysterieuze zwembadblessure, Remco was op vakantie en Wim had een vaag verhaal over een babysitter. Dat we toch een 6-1 achterstand in de slotfase konden verkleinen naar 6-4 is een compliment waard en geeft hoop voor de rest van het seizoen.

Gelukkig bleek in de nazit, voor het eerst sinds mensenheugenis zonder Paul, dat er belangrijkere zaken zijn dan zaalvoetbal. Bijvoorbeeld de Liedjesfabriek, die het leven van ernstig zieke kinderen wat aangenamer wil maken door liedjes met ze te fabriceren. Dit project van Patrick krijgt in medische kringen steeds meer aandacht, waardoor een PR-persoon geen overbodige luxe wordt. Een promotieactie met een B- of zelfs C-zanger, geflankeerd door een zichzelf overschattende manager, had als resultaat een ongeauthoriseerde foto van Kees Hees met een patiëntje, die bijna in de Privé was beland. Onze topscorer had nu ernstige bedenkingen bij een interviewverzoek van een Volkskrantjournalist, toch van nature een van de meest betrouwbare kranten van ons land. Of is dat een contradictio in terminis? Of een wolf in schaapskleren? Of was vroeger alles beter? Patrick heeft overigens wel Sylvia Tóth aangeschreven om een flinke donatie te doen, het liefst structureel. Maar of deze zakenvrouw van het jaar 1985 diep in de buidel gaat tasten is een vraag, die Milan van Ginkel had kunnen stellen.

Waarschijnlijk heeft hij deze vragen opgeduikeld op de afdeling lastige vragen van de website van de Schoonhovense Mixed Hockey Club. Ik wist niet dat hij daar hockeyde, maar ach, ik weet wel meer niet. Of zijn vader dat wel weet? Anyway, er staan grappige vragen op: Waarom heeft Noach die twee vliegen niet doodgemept? Waarom droegen kamikazepiloten helmen? Maar de lastigste vraag is er niet op te vinden: Wordt het eerste zaalvoetbalteam dit jaar kampioen?

Gerard