17 april 2012

NEC-SCE 4

 

Ret(r)oriek

 

Da's ook wat. Kijk ik op onze nieuwe website naar aanleiding van het interessante en amusante verslag van Paul van onze eerste wedstrijd van seizoen 2012-2013 (2-2 tegen UniZVV 6), zie ik daar dat er een verslag van vorig seizoen ontbreekt: SCE4 - NEC. Wie zou dat verslag schrijven? Het overzicht op de site geeft geen uitsluitsel: ik had de pot ervoor gedaan en Paul had de monsteroverwinning op Brakkenstein mogen doen. Toch maar even in de concepten van mijn mailprogramma kijken en, ... shit. Daar staat-ie: onderwerp: SCE4 - NEC5 3-5. Het begin had ik reeds gemaakt:

 

Ik weet niet of het jullie al was opgevallen, maar de retorische vraag is aan een opmars bezig. Bijna had ik "opmerkelijke opmars" geschreven, maar dat zou verholen kritiek zijn geweest op jullie opmerkzaamheid als je nog niets had gemerkt. Anyway, steeds vaker hoor ik aan het eind van een betoog de vraag: hoe puntjepuntjepuntje is dat? En op de plaats van de puntjes staat dan een bijvoegelijk naamwoord, het liefst eenlettergrepig. En vaak niet positief. Hoe stom is dat? Hoe sneu is dat?

 

Een verslag vooral niet over de wedstrijd laten gaan, hoe leuk is dat? Best leuk, ook volgens Paul Onkenhout, maar minder als je een maand of vijf later dat verslag nog moet afmaken. Gelukkig is de uitslag bekend, en hebben we gewonnen, maar hoe ging dat ook alweer in zijn werk? Het was een uitwedstrijd en uit Paul's verhaal over de thuiswedstrijd haal ik, met moeite, dat het onze welbekende tegenstander onder leiding van Jan "Klompvoet" betreft. Langzaam, heel langzaam komen er wat beelden boven. Een altijd lastige pot, veel tactisch geschuif en toeslaan op onverwachte momenten. Die jongere, wat donkere jongen van dat andere SCE-team, die ook meedeed en Paul en Casper die bij ons ontbraken, omdat ze op vakantie waren (Barcelona? Napels?). Drie keer kwamen we, dacht ik, achter, maar Patrick prikte er drie in Erik scoorde uit een slim genomen vrije trap van Jeroen (of andersom) en Remco maakte kort voor tijd aan alle onzekerheid een eind door de boomlange doelman te verschalken.

 

Van de nazit in Trianon herinner ik me niets meer. Hoe ongewoon is dat?

 

Gerard