30 september 2013

NEC SCH 3

 

Ledenvergadering

 

Soms voelen we ons er wel een beetje schuldig onder: we zijn lid van NEC, dragen de clubkleuren en betalen contributie, maar voor de rest hebben we er niet of nauwelijks bemoeienis mee. Voor onze voetbalactiviteiten hoeven we nooit in de Goffert te zijn, hoogstens komt een geblesseerde speler wel eens in het nabijgelegen Sport Medisch Centrum De Eendracht, zoals ik laatst.

 

Elk jaar krijgen we braaf twee uitnodigingen: eentje voor de nieuwjaarsborrel en eentje voor de Algemene Ledenvergadering. Ik kan mij niet heugen dat er ooit iemand van ons op een van beide bijeenkomsten is geweest, hoogstens Sjoerd in de tijd dat hij zijn rol als leider nog serieus nam.

 

Toch hebben we wat gemist tijdens de laatste ledenvergadering, zo blijkt uit het verslag dat we deze week kregen toegestuurd. De notulist had er kennelijk zin in en weet met flair een contributieverhoging aan te kondigen en tegelijk te verdedigen tegen niet-komers zoals wij.

 

Maar het werd pas echt leuk toen de voorgestelde contributieverhoging ter sprake kwam. Kom niet aan onze portemonnee, want we zijn niet alleen Nederlander, maar we hebben ook allemaal last van de crisis. Inderdaad ... allemaal, dus ook de Vereniging sc NEC zelf! Want uit de eerder in de vergadering besproken jaarcijfers (dit keer niet slaapverwekkend, maar beangstigend) was al gebleken dat de club financieel gezien niet bepaald voor de wind gaat. We moeten met z'n allen dus ons beste beentje voor zetten. En dus is een contributieverhoging noodzakelijk! Uiteindelijk zijn er goede voorstellen naar voren gekomen die ook door te stemmen zijn aangenomen. Ieder spelend lid gaat met ingang van seizoen 2013 - 2014 25,00 meer contributie betalen. Volledig onbetaalde vrijwilligers, zoals leiders e.d. worden wel lid, maar gaan geen contributie betalen (terwijl een verhoging was voorgesteld). 

Ziet u nu hoe belangrijk het is dat een ledenvergadering bezocht wordt door alle leden van de vereniging?!!! Was u er niet? Dan heeft u niet mee kunnen "regeren" en dus kunt u achteraf ook niet schoppen tegen de genomen beslissingen, vergeet u dat alstublieft niet? U weet nu wat te doen.. u bezoekt gewoon de volgende ledenvergadering op 9 december!!! Ik hoop dat het zo druk wordt dat we ook de tuinstoelen moeten gebruiken. Weg met die vooroordelen... de ledenvergadering van NEC heeft ook u nodig en (zo is gebleken). En u heeft de ledenvergadering nodig, want daar kunt u niet alleen uw mening uiten, maar ook daadwerkelijk meebeslissen.


 

Wrijf het er maar in! Van de andere kant worden we door NEC aan ons lot overgelaten. Er komt nooit iemand kijken. Nu is dat de laatste weken maar goed ook, want er valt weinig opwindends te zien. Sjoerd heeft nog niet meegespeeld, zelfs niet op de door hem zo gewenste maandagavond, zodat Dico vorige week tegen SCH weer in de goal begon. Hetzelfde beeld als de laatste wedstrijden: te statisch, te weinig beweging, dynamiek en conditie. En dat heb je juist nodig tegen SCH, want het zijn allemaal jongens van begin twintig. Twee beginnersfouten in de eerste minuten zorgden voor een veel te vroege 2-0 achterstand, waarna de machteloosheid langzaam overging in algehele moedeloosheid. Met de rust was het al 2-6. Het enige lichtpuntje was Dico, die in de tweede helft werd losgelaten in het veld en zo zijn tomeloze energie kwijt kon. Rende achter alle ballen aan, onderschepte passes, verdedigde mee en liep gaten dicht. Dat gaf zowaar enige druk op de tegenstander, waarna de schade eigenlijk nog meeviel: 4-10.

 

Als Sjoerd weer terug is, mag Dico de hele wedstrijd rennen. Dat biedt een sprankje hoop. t Is niet veel, maar genoeg om zonder mokken de contributieverhoging te betalen.

 

Paul